Vælg det rette teleskop til dit laboratorie

Når prøver helt ned på mikroniveau skal undersøges, er det meget vigtigt at have det rette udstyr til dette. Det kan dog være en jungle at finde hoved og hale i, hvad de forskellige mikroskoper er i stand til, og hvordan de adskiller sig fra hinanden. Her vil du få en kort gennemgang af to mikroskoper, som forhåbentligt kan gære dig lidt klogere på, hvilket du bør investere i, for at få de bedste og mest korrekte resultater af dine prøver.

Det gode valg for mere komplicerede prøveanalyser

Første kvalificerede bud, på nyt udstyr i arbejdslaboratoriet er et omvendt mikroskop. Med dette betragter du prøver nedefra, som giver en enorm fordel, da det derfor også er muligt at undersøge prøver af større tykkelse end normalt, f.eks. når de er indeholdt i flasker eller petriskåle. Mikroskopet har derudover fluorescerende LED-belysning, som sikrer, at enhver prøve bliver nøje oplyst, hvilket giver en god oplevelse for brugeren, og mere nøjagtige resultater af prøverne. Det omvendte teleskop fås i tre modeller, hvoraf det kun er to af dem, som har fluorescerende LED-belysning. Dette er et lidt dyrere teleskop, men er et super godt valg, hvis dine prøver kræver en god og præcis analyse.

Et mikroskop som er godt til lidt af det hele

Næste bud er ikke et omvendt mikroskop, men derimod et OZL-mikroskop, som kan blive brugt til skolearbejde på lige fod med laboratoriearbejde. Dette er et utroligt fleksibelt mikroskop, som er nemt at håndtere for brugeren. Samtidig kommer det til en overkommelig pris, hvis laboratorieopgaverne ikke er alt for krævende, og der derfor ikke er behov for den fineste teknologi. Mikroskopet er udarbejdet i et ergonomisk design, og med en stor arbejdsoverflade, så det også er let at betragte prøver i fællesskab, og justere apparatet, så det passer til den enkelte.