Tips og tricks til den nye campist

Camping i campingvogn eller autocamper har været en fast del af de danske sommertraditioner i mange årtier efterhånden, men ikke alle er vokset op med netop denne form for udendørsaktivitet. Men er det egentlig muligt at komme i gang med denne højt elskede hobby, selvom man ikke har brugt sine ferier i barndommen på campingpladsens legepladser? Svaret er ja. Der er dog visse basale ting, som er gode at vide og/eller anskaffe sig på forhånd, så man kan begå sig indenfor området.

Nem adgang til læ og skygge

Først og fremmest er det vigtigt at man har tænkt på, hvordan man vil skabe læ og skygge. Når man skal beslutte sig for dette, skal man også tage ens ønsker og planer i betragtning. Har man tænkt sig at campere i en længere periode i træk er et fortelt den bedste løsning, da dette giver en indendørs-fornemmelse. Men har man tænkt sig at være en campist på farten i en autocamper, vil det give mere mening at benytte sig af mindre opfattende muligheder for læ. Dette kunne eksempelvis være en fiamma posemarkise 440, der installeres i teltskinnen og hurtigt kan slås ud uden hjælpemidler.

Hav styr på reglerne

Når man kører med påhæng, hvilket en campingvogn jo er, er der visse lovgivninger, som man skal følge. Og det er altså vigtigt at have styr på lovgivningerne, både i forhold til din egen og andres sikkerhed, men det kan også blive en dyr campingtur, hvis reglerne ikke overholdes. Så gør dig selv en tjeneste, og tjek din bils totalvægt og vogntogsvægt hjemmefra.

Spørg om hjælp

Man vil hurtigt opleve at mange af de mennesker, som man vil møde på campingpladsen, er rare og hjælpsomme. Det kan være farligt at prøve sig frem med ting, man ikke har forstand på, så vær ikke bange for at spørge om hjælp