Skab en flot bedafgrænsning i haven

Smukke bede kræver ikke altid meget arbejde. Det hele afhænger af, hvor meget arbejde du er villig til at lægge i det. Én ting er de planter, du dyrker, men noget andet er, hvordan der ser ud omkring bedet. Hvis du vil sørge for, at plæne og bed er delt op på en smuk måde, så det er nemmere at slå græs eller træne din hund uden at ende i blomsterne, giver vi dig de bedste råd.

Sådan kan du lave en flot bedafgrænsning

En bedafgrænsning kan laves af mange ting, og hos Thy-metal kan du få dem i specialmål. Materialet vil afhænge af, hvordan du vil, at bedet skal se ud, og hvor godt afgrænsningen skal kunne holde. Mange vælger at få lavet en kant til bed af træ eller løse sten, men dét er ikke holdbart i længden, og det kræver meget pasning og pleje. Thy-metal producere en smuk kant til bedet, som holder længe og kræver minimal vedligeholdelse. Når du køber en bedafgrænsning, vil du få et renere og mere minimalistisk udtryk. Du skal også være opmærksom på, at afgrænsning af et bed ikke er det samme som et højbed. Afgrænsningen kan være en god måde at sørge for, jord ikke kommer ud på gangstier, og at dine kæledyr med større sandsynlighed holder sig væk. Hvis du bruger cement eller sand i forbindelse med bedafgrænsningen, så husk at være forsigtig, da de materialer kan skade planterne i bedet. Det bedste er at lægge afgrænsningen, når bedet først skal etableres – eller tømme det helt og starte forfra.

Den bedste fremgangsmåde for dig

Men hvad skal du så gøre for at afgrænse dit bed? Måske er du ikke glad for gør-det-selv-projekter, eller måske har du en masse bede, som du ikke vil rydde. Har du flere bede, er dit bedste bud en stenkant, der ikke låses fast med cement eller sand. Sørg for at få en ordentlig størrelse sten, så de ikke nemt flyttes af f.eks. harer, der kommer på besøg i haven. Hvis du ikke kan eller vil arbejde med kanten selv, men er villig til at betale dig fra det, kan du med fordel kontakte Thy-metal. Her får du en stilren bedafgrænsning i materialer, der er uskadelige for dine planter. Det giver et flot udtryk til haven, som er nemt at vedligeholde og kan håndtere forskelligt vejr uden problemer.