Sådan finder du din skostil

Sko og støvler kan sige rigtig meget om vores stil og personlige smag. Forskellige trends kommer og går, når det kommer til fodtøj, og ofte tænker vi også på forskellige typer af mennesker, når vi tænker på forskellige valg af sko.

Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du finder den rigtige skostil for dig.

 

Det feminine og elegante look

Mange kvinder fortrækker det klassiske feminine look. Dette betyder naturligvis stiletter. De smukke høje hæle kan komme i mange forskellige varianter og afhænger typisk af lejligheden og årstiden. Espadrillos er oplagte til sommerferien, de finere stillethæle hives frem til gallafesten og støvletter er bare med til at give hverdagslooket lidt mere kant.

Den enkeltes præference kan variere i forhold til ens egen højde, og hvor vant til stilletter man er. En meget tynd hæl kræver træning, men til gengæld er den så elegant og sexet. Plateau og kilehæle er geniale til dem, som er mindre vant til at gå i høje hæle, og som derfor har brug for lidt mere støtte. Generelt vil høje hæle signalere en kvindelighed og til nogle lejligheder en professionalisme, som er helt unik.

Det elegante skovalg er den klassiske laksko. Dette look er alsidigt og fungerer både i en hverdags sammenhæng og til fest. Desuden har de sorte laksko fået sig et kæmpe comeback i modeverdenen. Kombinér det med lange, funky sokker og en trenchcoat, og så er det helt med på Københavner-moden.

 

Det praktiske valg

Hvis du ønsker sko, som er praktiske, kan du gå efter lidt grove læderstøvler. De har typisk en tyk hæl, som er god at gå med. Desuden vil læderstøvler med for på indersiden holde dine fødder varme gennem de kolde vintermåneder og forhindre, at reng og slud trænger igenne. Der er intet værre end at gå rundt med våde og kolde fødder.

Vil du være street for alle pengene, så skal du klart gå efter sneakers. Udvalget er kæmpestort, og derfor kan du tilpasse det netop din personlige stil. Husk også på, at komfort er ekstremt vigtigt. Hvis de gnaver eller føles indelukkede, bliver du træt af dem meget hurtigt. Du kan både gå efter sneakers, som er lavet af stof såsom eller dem, som er lavet af plastik. Stofsko har et cool skaterlook over sig, mens plastiksneakers er mere sporty, samtidig med at de også er blevet en stor del af hiphop-kulturen, hvilket gør det super moderne.