Læs bøgerne bag den populære netflix serie bridgerton

Bridgerton er en serie af historiske romaner af Julia Quinn. Bridgerton-familien er seriens omdrejningspunkt, og hver bog følger en Bridgerton-søskende, der finder kærligheden.

Bridgertons er en rig og indflydelsesrig familie i regenttidens London, og serien følger deres bedrifter, mens de navigerer i kærlighedens og ægteskabets komplicerede farvande. Bridgertons er kendt for deres vid, stil og charme, og serien er fuld af humor, dramatik og romantik. Hvis du er på udkig efter en let og sjov læsning med masser af romantik, så er Bridgerton serien perfekt for dig.

Bridgerton giver et unikt indblik i engelsk historie

Bridgerton-serien er et sæt af ni historiske romaner, der foregår i Regency England. Bridgerton-familien er en velhavende familie bestående af otte søskende og deres mor. Hver roman følger en af Bridgerton-søskende, mens de søger efter kærlighed og ægteskab

Bridgerton-serien blev meget populær efter udgivelsen af Netflix-serien i 2020. Serien var baseret på den første bog i serien, The Duke and I. Efter at serien kom ud, blev folk over hele verden interesseret i Bridgerton-bøgerne. Bridgerton-serien er blevet oversat til mange forskellige sprog, herunder dansk. I Danmark er der udkommet syv bind indtil videre, men mon ikke vi får alle bøgerne oversat efter den massive interesse efter Netflix lavede deres serie.

Julia Quinn er kvinden bag Bridgerton

Julia Quinn er det pseudonym, der anvendes af Julia Pottinger, en bestsellerforfatter af historiske romaner. Hun er uddannet fra Harvard University med en grad i kunsthistorie, og hendes romaner har flere gange været på den amerikanske bestsellerliste.

Julia Quinns forfatterkarriere startede langsomt, mens hun studerede på universitetet. Det var dog først, da hun i 2007 skrev en epilog til Jane Austens klassiker Mansfield Park, at hendes karriere for alvor tog fart. Siden da har hun skabt sit eget historiske og romantiske univers med Bridgerton som omdrejningspunkt.

Romanserien starter med at følge Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor), den ældste datter af den magtfulde Bridgerton-familie, mens hun debuterer på det konkurrenceprægede ægteskabsmarked i regenttidens London. I håb om at følge i sine forældres fodspor og finde et ægteskab, der er præget af ægte kærlighed, synes Daphnes udsigter i første omgang at være uovertrufne, men der opstår hurtigt komplikationer i hendes forsøg.

De efterfølgende romaner har herefter hvert af de otte børn som hovedperson. Gregory er den yngste af alle søskende, og han er hovedperson i den sidste bog, som udkom i 2006.