Hvilken hobby skal du dyrke

Hvad er den rette hobby til dig? Du kan altid prøve rent rationelt at regne dig frem, hvilken hobby du kunne starte på ved at stille dig selv spørgsmål som ”Skal jeg kunne dyrke den alene eller med andre?” eller ”Skal den potentielt kunne koste mange penge eller være relativt billig?” eller ”Skal den kræve noget af mig fysisk?” Men at stille disse spørgsmål kan virke fjollet for mange mennesker.

Hvad kan du lide?

Og hvorfor virker det fjollet at stille dem? Fordi vi kan lide, hvad vi kan lide. Og kan vi lide noget, er der ikke nogen grund til ikke at vælge at gøre den ting til vores hobby. Spørg snarere dig selv: ”Hvad kan jeg lide?” Kan du lide planter, så begynd at stille urtepotter eller højbede an på terrassen. Kan du lidt at svømme i hav eller fjord, så find én at dyrke den interesse med (du bør ikke svømme alene).

Prøv lystfiskeri

Hvis du er en meditativ type, kan du selvfølgelig dyrke meditation. Men du kan også finde interesser, hvor du for alvor får mulighed for at finde roen. Lystfiskeri er sådan en aktivitet, hvor det kun er, når noget bider på krogen, at der er fart over feltet. Ellers er det en ganske rolig aktivitet, hvor du får en masse frisk luft og får hverdagens trummerum på afstand – læs om udstyr på en blog om fiskegrej.

Find fællesskaber

Hvis det er vigtigt for dig at have andre omkring dig, når du dyrker en hobby – måske endda at bruge din hobby til at møde nye mennesker – så vil det være en klub, du skal melde dig ind i. Her kan du godt være geografisk udfordret, hvis der reelt ikke er det store foreningsliv, hvor du bor. I sådan en situation kan du overveje at gå på sociale medier, hvor du måske kan finde store hobbyfællesskaber.