Guide sadan dækker du et bord som er en fryd for ojet

Ligegyldigt hvilken type arrangement, du skal afholde, er borddækningen vigtig, hvis der skal spises middag. Hvad end det er børnefødselsdag, familiemiddag eller en stor fejring. Måden, du pynter dit bord på, har nemlig en stor betydning for rummets stemning. Et bord, hvor der er kælet for detaljerne, indbyder virkelig til en god middag.

Vælg et tema

Det er ikke så afgørende, hvilken stil, du går med til din borddækning. Det kan afhænge af dine præferencer eller den middag, I skal afholde. Der er både mulighed for at gå med noget stilrent og enkelt, eller noget mere rustikt, hvor naturen inddrages – det vigtige er, at der er tænkt over et gennemgående tema, som forbinder de forskellige elementer i borddækningen. Du kan se et hav af ideer til borddækning online, så du bliver inspireret til, hvad du synes kunne være smukt.

Hvis du for eksempel vælger at gå med et mere rustikt tema, kan du med fordel kigge på tallerkener i stentøj fra Studio Round. Hvis du køber dem, er det derefter vigtigt, at du holder den røde tråd i resten af stellet.

Husk hyggen

Det giver en behagelig atmosfære ved middagsbordet, hvis man har pyntet op med lidt hyggeligt. Og så er det også ofte en smuk tilføjelse at pynte med noget, der ikke kun er selve stellet. Du kan med fordel overveje elementer fra naturen, særligt hvis du går med et rustikt tema. Der er det en mulighed at placere små, fine blomsterbuketter på bordet og eventuelt friske krydderurter, som gæsterne kan tilføje til deres mad.

Gør det personligt

Især til større middage kan det være rigtig fint at gøre borddækningen personlig. Du kan for eksempel vælge at skrive nogle små bordkort med navne. En anden idé er at vælge noget, du selv elsker, så din personlighed kan ses i borddækningen.