Giv dig tid til at mærke efter

Vi går en kold og mørk tid i møde. Vejret skifter, dagene bliver kortere og cykelturene føles længere. Snart må vi vinke farvel til den lune efterårssol og goddag til den velkendte blæst og slud, der venter os i november.

I en travl hverdag, kan det være enormt svært at få nok sollys og frisk luft i lungerne, når vi pakker os væk og gemmer os under dynen hen over vinteren. Det er en helt naturlig reaktion på årstiden, der skifter, men de manglende D-vitaminer kan for mange resulterer i manglende energi.

Derfor er det især vigtigt at tjekke ind med sig selv og minde sig selv om at trække vejret dybt. Stop op, bare i 2 sekunder, tøm hovedet og træk vejret til du er fyldt helt op.

Pas på din krop og dit sind

Der findes mange metoder, hvorpå man kan styrke sin krop og sit sind igennem meditation, yoga, sollyslamper og motion.

En populær aktivitet er kropsterapi. En terapiform der tager udgangspunkt i individet og dets behov. Terapeuten hjælper dig med at finde kontakt til hele din krop, især de steder, der måske er blevet glemt i farten. Der findes et hav af dygtige professionelle med forskellige vinkler og specialer – læs mere her.

Alle kan være med

Terapiformen har fokus på, at man helbreder sig selv igennem faste øvelser. Dette er med til at løsne spændinger i kroppen og skabe grundlag for en sundere balance imellem krop og sind. Ofte arbejder man løbende med en fast terapeut.

Denne metode er ofte også benyttet at folk der oplever grader af stress, enten mentalt, fysisk eller psykisk.

Og det bedste af det hele; alle kan være med! Det kræver ingen tidligere erfaring. Alle kan lære at finde kontakt til deres krop og sanser igennem øvelse og med hjælp fra professionelle. Alle er velkomne.