En tykkelseshovl af bedste kvalitet

Arbejder du med snedkeri eller andre trævarer, så kender du også alt til vigtigheden af at have maskiner og værktøjer, der bare virker. Det er nødvendigt for, at du kan levere et produkt, der lever op til de standarder og krav, en kunde vil stille, og samtidig er det også med til at gøre arbejdet meget nemmere for dig. En tykkelseshøvl er en af de maskiner, du tit vil stå at arbejde ved, så det er vigtigt, at du kan stå godt.

Derfor er det da også vigtigt, at den maskine, du vælger, har fokus på ergonomien og sikkerheden. Der er en række sikkerhedskrav, der altid skal være opfyldt, men derudover er det rart, hvis der er tænkt over, hvordan tykkelseshøvlen kan gøres så ergonomisk korrekt som muligt. Det er vigtigt, at det er muligt at indstille på en række forskellige parametre, så den kan betjenes af forskellige mennesker med forskellige præferencer. Læs mere om tykkelseshøvl her.

Find den rette størrelse

Tykkelseshøvle findes i flere forskellige størrelser. Hvad du vælger, kommer naturligvis an på de opgaver, du skal løse med den. Hvis du typisk arbejder med træ i store størrelser, kan du kigge på de høvle, der kan klare bredder på helt op til 630 millimeter. Det giver dig en stor frihed til at kunne udføre de opgaver, du gerne vil, uden du er begrænset af, at du faktisk ikke har ordentlig plads til dine materialer.

Nogle af høvlene reguleres manuelt på et håndhjul. På ældre maskiner er det formentlig også noget, du har været vant til, men det er i dag også muligt at finde nogle, der reguleres automatisk, så det bliver mindre arbejde for dig. Selvom det måske virker som en lille ting, kan den gentagne bevægelse, du spares for, være med til at gøre, at du synes, arbejdet bliver nemmere at udføre i længden.